Na den svatého Valentýna si dávají zamilovaní dárky z lásky

Na den svatého Valentýna si dávají zamilovaní dárky z lásky

Většina lidí považuje svátek svatého Valentýna za příliš komerční na to, aby jej slavili. Je také označován jako americký svátek nebo svátek Západu.

Opak je ale pravdou. Tento svátek má podle legendy původ v Itálii již ve 3.století. Stojí za ním biskup Valentýn. V této době vládl Claudius II., který zakázal svým vojákům, aby se ženili nebo zasnubovali. Chtěl tak předejít tomu, aby je to táhlo více k rodině než do boje. Valentýn na toto nedbal a mladé zamilované páry tajně oddával, což se ovšem prozradilo, byl zatčen a 14. února popraven.

Pokud se rozhodnete v tento den přeci jen vašemu milému či vaší milé udělat malou radost, přinášíme několik nápadů na dárky, které můžete pořídit jako důkaz lásky. A pokud tento den slavit nechcete, můžete této inspirace využít na jakýkoliv den v roce. Dělat si radost je přeci krásné kdykoliv, nemusí to být zrovna na svatého Valentýna.

 Kytice z oblíbených květin

Darování květin ženám je jedna z nejkouzelnějších věcí, které pro ně můžete udělat. A jakou květinu vybrat? Pokud znáte oblíbenou květinu a barvu vaší milé, je volba jasná. Pokud nevíte, růžemi nic nezkazíte. Žádné jiné květy, než červené růže nevyjádří vaši vášeň a smyslnost lépe. Jsou sexy, jsou svůdné, ale přesto i trochu klasické a elegantní. Červené růže vám pomůžou vyjádřit vaši lásku a odhalit vaše city. 

A věděli jste, že v posledních letech si navíc i muži mnohem více začínají vážit květin jako daru? Jakou kytici vybrat pro muže? Kytice pro pány může být dozdobena jejich oblíbenou pochutinou a nebo naaranžovaná jako dárkový koš. Určitě zabodujete s jedlou kyticí složenou z vybraných druhů koření nebo klobás. 

Tato kytice je od bezkonkurenční floristky Zdeňky Medové 

 Zamilovaný dopis nebo básnička

Chcete okouzlit ženu? Napište milostný dopis. Podle britského serveru Daily Mail touží 78 procent žen po písemném vyjádření milostného citu. Pouhá polovina mužů ovšem vzala ve svém životě alespoň jednou do ruky pero a pokusila se své city sepsat. Básničky a milostné dopisy jsou ale natolik žádaným artiklem, že snad stojí za to, aby se pánové nad tímto vyznáním lásky alespoň zamysleli. Ženy oceňují především čas a soustředěnost, již do tvůrčí činnosti museli jejich partneři vložit. Snese se prý i sms nebo e-mail, ale až 56 procent žen by se cítilo uraženo, pokud by jejich partner vyjádřil své city pouze prostřednictvím některé ze sociálních sítí typu Facebook. 

Maxi svatební truhla ❤️ MILUJI | Oskárek.cz (oskarek.cz)

 Ručně dělaný dárek jako malovaný obrázek, vyřezané srdíčko ze dřeva nebo příprava oblíbeného jídla jako překvapení

Všechny vlastnoručně vyrobené dárky jsou nejlepší. Nezruinují vás, jsou originální a zahřejí u srdce. Pokud rádi malujete, můžete namalovat obrázek vašeho oblíbeného místa nebo oblíbeného motivu moře či hor. Pokud malování není vaší silnou stránkou, stačí namalovat srdíčko na pěkný kamínek, který bude sloužit jako talisman do kapsy.  A co vždycky potěší? Osvědčená je čokoláda. Vyrobte vlastní čokoládky včetně krabičky. Určitě to zvládne každý. Budete potřebovat jen košíčky a ingredience na bonbóny – různé druhy čokolády, polevy posypky. Čokolády rozehřejte a nalijte do košíčků. Ozdobte je posypkami a dejte do mrazáku. Vyrobte jednoduchou krabičku, jednotlivé bonbóny dejte do krabičky a nádherný osobní dárek je na světě. Milovníci čokolády budou nadšení!

Zamilovaný dřevěný podnos do postele nekonečná LÁSKA | Oskárek.cz (oskarek.cz)

 Originální fotoalbum na společné vzpomínky

Společné vzpomínky je krásné si uchovat a společně na ně vzpomínat. Překvapte svého partnera personalizovaným fotoalbem s fotografiemi z vašich malých i velkých dobrodružství.

SVATEBNÍ dřevěné fotoalbum Botanicus | Oskárek.cz (oskarek.cz)

 Krabička naplněná nápady na společné chvíle

Naplňte krabičku poznámkami, na které si můžete zapisovat všechny zábavné aktivity, které chcete spolu dělat. Může to být cokoliv, od společného vaření jídla, návštěvy divadla, sledování filmu nebo výpravy za dobrodružstvím. Jednou za čas pak můžete zalovit do krabičky a vybrat společnou aktivitu.

Krabičku vám můžeme namalovat na míru. Napište nám a společně ji doladíme.

ZAMILOVANÁ dřevěná krabička | Oskárek.cz (oskarek.cz)

Valentýn je dnem zamilovaných. Překvapujte se navzájem maličkostmi, vychutnávejte si dobré jídlo i romantické chvilky a objímejte se. 

Náš tip:

Není potřeba pořizovat drahé dárky. Stačí vzít milovanou osobu za ruku a udělat si krásný den třeba procházkou někde v přírodě.

Vaše komentáře

Zanechte nám Váš názor