Jak zútulnit dětský pokoj?

Jak zútulnit dětský pokoj?

Dětský pokoj je místem, kde se vaše dítě učí, hraje, spí a vytváří vzpomínky. Zútulnění tohoto prostoru může mít pozitivní vliv na jeho pohodu, kreativitu a celkový rozvoj. Kde ale začít s úpravou dětského pokoje? Na co si dát pozor? Následující kroky vám pomohou vytvořit prostředí, které bude nejen funkční, ale také útulné a stimulující.

1. Zvolte vhodné barvy a tapety

Barvy mají silný vliv na náladu a atmosféru místnosti. Zvolte jemné, pastelové barvy, které budou příjemné na oči a působit uklidňujícím dojmem. Decentní odstíny bílé, béžové, růžové, modré či zelené krásně vyniknou na tapetách, na povlečení, hracích dekách, baldachýnech či polštářcích.

Můžete také zvážit kombinaci barev podle oblíbených motivů vašeho dítěte. Tapety s motivy zvířat, oblíbených postaviček nebo abstraktních vzorů dodají místnosti osobitý charakter.

2. Přidání polštářků, baldachýnků a jiných textilií

Přidání měkkých textilií do dětského pokoje vytváří teplý a příjemný dojem. Přehozy, polštáře a koberečky nejen poskytují pohodlí, ale také přidávají vrstvu vizuálního zájmu do prostoru. Zvolte textilie s kvalitními materiály a příjemnými vzory.

3. Kreativní koutek nesmí chybět

Místo pro tvůrčí aktivity by nemělo v pokojíčku chybět. Stůl s papírem, pastelkami a dalšími výtvarnými potřebami povzbudí dítě k rozvoji jeho kreativity. Můžete zde pověsit také nástěnku nebo tabuli, kde si mohou děti vystavit své umělecké poklady. 

4. Dostatečný úložný prostor je základ

V každém dětském pokoji je spousta hraček a jiných pokladů. Vytvořit efektivní úložný prostor, abyste udrželi pokoj uspořádaný, je základ. Skříně, regály a úložné boxy vám s tím pomohou. Doporučujeme použít také otevřené police s výsuvnými boxy na hračky, což ulehčí dítěti přístup k oblíbeným věcem.

5. Zvolte správné osvětlení

Správné osvětlení může zásadně ovlivnit atmosféru místnosti. Zvolte kombinaci hlavního osvětlení a doplňkových světel, jako jsou lampy nebo LED řetězy. Jemné světlo vytváří příjemnou atmosféru, zejména při večerním čtení nebo hraní. LED pásky s měnícími se světýlky se budou dětem líbit a navíc skvěle poslouží například při noční cestě na toaletu.

6. Nezapomeňte na osobní prostor

Přidání osobních dekorací podle zájmů vašeho dítěte přispěje k vytvoření útulného a originálního prostředí. Fotografie, oblíbené hračky, nebo výsledky výtvarných pokusů mohou být vystaveny na poličkách či na stěnách, čímž se pokoj stane osobním prostorem dítěte.

Náš tajný tip: Obrázky od dětí krásně vyniknou na provázkových nástěnkách, které vyrábíme v našem ateliéru.

7. Nábytkové úchytky - malý detail, který umí dělat divy

K ozvláštnění a  rozjasnění prostého nábytku Vám skvěle poslouží nábytkové úchytky na šuplíky a skříňky. Nábytkové úchytky určují konečný vzhled nábytku, každý kus tak může být jedinečný a originální. Holčička ocení například kytičku, chlapečkovi vyhovíme knopkou třeba ve tvaru auta.

V našem ateliéru se specializujeme na výrobu dřevěných úchytek do vašich domovů. Máme pestrou nabídku, nahlédněte do našeho e-shopu. A pokud vám tam nějaký tvar chybí, tak nám napište, nic není nemožné. 

Vaše komentáře

Zanechte nám Váš názor