Inovativní hmota NatuResin, která dobývá dílny i obýváky

Inovativní hmota NatuResin, která dobývá dílny i obýváky

Inovativní hmota NatuResin, která dobývá dílny i obýváky

 

 

Co je NatuResin?

NatuResin je novinka v kreativních licích hmotách. Tato minerální pryskyřice na vodní bázi je netoxická, je eko & vegan friendly, a navíc je bez rozpouštědel a VOC a mohou s ní pracovat i děti. Vyznačuje se svojí vysokou pevností a odolností. Zkrátka přináší to nejlepší ze světa licích hmot.

 

Práce s NatuResin je velmi jednoduchá 

NatuResin zaktivujete přidáním vody v předem daném poměru. Zamícháte, obarvíte, nalijete do formy a do pár desítek minut se můžete těšit na svůj originální výrobek. Takhle jednoduché to je! NatuResin můžete nechat bílý, nebo kouzlit s pomocí široké škály barev. Povrch má po vytvrdnutí sametově hladký a po poklepání má keramický zvuk. S touto eko pryskyřicí vytvoříte vše od dekorací, krabiček, mističek a sošek až po pastelkovníky nebo stojánky na šperky.

  

Pro tvorbu z NatuResin potřebujeme:

  • minerální pryskyřici NatuResin
  • váhu
  • kelímky
  • špachtle
  • barvy určené pro barvení minerální pryskyřice NatuResin
  • silikonové formy
  • vodu

Potřeby z tohoto seznamu můžete zakoupit zde.

 

1) Připravte si silikonové formy na výrobky, které chcete vyrobit. Pokud vám namíchaná hmota zbude, nalijte ji v tenké vrstvě na pečící papír. Po vytvrdnutí ji nalámete a použijete při vytváření mozaiky při dalším tvoření. Pokud nechcete potřebné množství jen odhadovat, tak si před odléváním si odvažte, kolik vody se vejde do vybrané formy. Tuto hmotnost vynásobte hodnotou 1,5 a máte přibližnou hmotnost suché složky potřebnou pro vytvoření vašeho originálního výrobku.

 

2) Dále si připravte barvy, které budete chtít použít. Sáhněte po takových barvách, které jsou doporučené výrobcem a které hmotu bez problému obarví. Připravte si také kelímky, špachtle a vodu.

 

3) Umístěte kelímek na váhu a odvažte obě složky v poměru 100:27 (100 gramů prášku a 27 gramů vody). Nejprve odvažte vodu, do které postupně přidávejte prášek a míchejte, dokud se obě složky úplně nespojí.Po smíchání můžete přidat barvu (maximálně 2 % z celkové hmotnosti namíchané licí hmoty).

4) Doba zpracovatelnosti je cca 12 - 15 minut. Hmotu obarvěte a nalijte do formy, kterou lehce poklepejte ze stran, abyste se zbavili případných bublinek.

5) Při zrání se hmota lehce zahřeje a poté zchladne. Na výrobek nemusíte dlouho čekat. Když je odlitek za cca 40-60 minut studený, můžete ho z formy opatrně vyjmout.

6) Prozkoumejte všechny možnosti, které tato kreativní hmota nabízí. Pokud do hmoty zamícháte barevné kousky a odlitek po vytvrzení trochu zbrousíte, vznikne krásná mozaika. Odlitím dvou a více barev zase vytvoříte efektní mramorování. Nebo odlitek zlomte, polovinu vložte zpátky do formy a druhou část dolijte jinou barvou.

Minerální pryskyřice NatuResin je dostupná na www.resinstudio.cz. Objednejte si ji a zamilujte se do ní stejně jako tvůrci po celém světě.

Vaše komentáře

Zanechte nám Váš názor