Dřevěné dekorace se zvířecím motivem

Dřevěné dekorace se zvířecím motivem

Zvířecí motivy se do interiérového designu vždy nějak vloudí, jsou u lidí oblíbené. Výsledek pak může být originální a ohromující ale někdy i nevkusný. Oblíbeným a vkusným způsobem, jak zakomponovat zvířata do vašeho interiéru, je kompozice celých zvířat, nikoli jen prostřednictvím vzorů jejich kožíšků. V interiéru můžeme mít zvířata buď decentně na textiliích / bytovém textilu, drobných dřevěných dekoracích nebo můžeme odvážně zakomponovat výrazný kousek oblíbeného zvířete ve formě sošky, nástěnky, knihovny apod.

Přinášíme vám tipy, jak uplatnit zvířecí dekorace z naší dílny ve vašem interiéru.

 Dětský pokoj proměněný v ZOO pobaví malé i velké

Vybavení dětského pokoje by mělo být nejen praktické, mělo by rovněž podporovat dětskou fantazii a poskytovat příjemné a uklidňující prostředí. Ideální je sladit vybavení v jednotném duchu a zvolit základní motiv. A tím může být třeba ZOO, safari, les a jiná zvířecí tématika.

Knopky na nábytek s motivem soviček či jiných zvířátek působí hravě a podpoří dětskou fantazii.

Inspiraci zvířátky ocení chlapci i dívky. Jde tak o jeden z motivů, který je vhodný pro pokoje, které sdílí více sourozenců najednou.

Motiv pejsků, kočiček a jiných mazlíčků obecně působí hodně uklidňujícím dojmem. Tyto motivy se tak speciálně hodí do prostor určených pro relaxaci a jsou ideálním vzorem do dětských ložnic.

Při zařizování dětského pokoje popusťte uzdu fantazii a zkuste kombinovat co nejvíc kousků s tímto motivem. Nebojte se ani výraznějších objektů, jako jsou koberce s různými zvířátky.

Výraznými kousky v ložnici se mohou stát stoličky s motivem oblíbeného zvířátka.

Pokoj zútulní i tapety se zvířecími motivy. Pokud motivy v dětském pokoji rádi obměňujete, pak volte raději samolepky, které lze jednoduše sejmout. Stěna tak zůstane neporušena a připravena pro nalepení dalšího motivu.

Interiéru by měly dominovat světlé barvy, především od béžové, pastelově modré po světle zelenkavou. Právě tato barva se zvolenými motivy skvěle ladí a vzory na ní nejlépe vyniknou. 

Stěny oživí hodiny s motivem ptáčků.

 Zvířátka se mohou vkusně zabydlet také v obývacím pokoji nebo kuchyni

Ptáci, ptáci, ptáci ...máme je všude a nikdy se neomrzí.  Vždy zaujmou, jsou věční a přitahují pozornost interiérového designu. Vypadají mile a oblíbí se je i děti.

Práce z domova se stala nedílnou součástí životů většiny z nás. Není jednoduché si v malém bytě vyčlenit svůj pracovní koutek, kolikrát lidé pracují přes den na jídelním stole a večer je potřeba mít stůl opět odklizený na rodinnou večeři. Zde pomohou pořadače a jiné úložné prostory. A když zvolíte pořadače třeba s designem ptáčků, budete mít nejen pořádek na stole, ale ještě se stůl stane útulným pracovním koutkem. 

Milovníci koček, kteří si chtějí své miláčky připomínat kdykoli je to jen možné, se mohou inspirovat dekoracemi na futra dveří s motivy koček. Ty zpestří každý pokoj a dodají mu trochu elegance a nenuceného stylu. Kočka je obvykle příjemným mazlíčkem, který je v mnoha kulturách považován i za symbol štěstí, který chrání před chudobou. Kočičí motivy proto vnesou do prostoru pozitivní atmosféru.

Zvířecí motivy se stanou výrazným prvkem, který krásně vynikne také na jídelním stole. Pokud váš stůl zpestří doplňky se zvířecími prvky, vyhněte se pak dalším motivům a volte už jen jednobarevné doplňky tón v tónu.

Zvířecí trend v interiéru je o humoru, to je na něm to nejlepší. Neexistují žádná velká pravidla. Pokud zvířata vyjdou z módy nebo vás již omrzí, můžete je jednoduše nahradit jiným trendem. Na rozdíl od živých zvířat, zvířecí doplňky nejsou závazek na celý život!

Všechny dekorace z tohoto článku jsou z naší dílny a najdete je v našem e-shopu www.oskarek.cz. Na přání vám rádi vyrobíme i dekoraci s vašim oblíbeným zvířátkem.

Vaše komentáře

Zanechte nám Váš názor