COVID-19 Tipy na Valentýna

COVID-19 Tipy na Valentýna

Valentýn 2021 bude pravděpodobně pro některé zamilované jiný než v předchozích letech, ale to neznamená, že bude o něco méně krásnější a romantický. Vzhledem k omezení způsobených pandemií Covid nebude možné některá překvapení realizovat. Nenechte se ale odradit! Omezení v podobě zavřených restaurací a nemožnosti účastnit se kulturních akcí vytváří jedinečnou příležitost udělat tento Valentýn ještě kouzelnější. Máte šanci být více kreativní a přemýšliví, co se týká valentýnských aktivit a dárků, abyste na 14.února 2021 jen tak nezapomněli.

Co dělat na Valentýna během Covidu? 

Jste v rozpacích přemýšlením nad tím, co dělat na Valentýna během Covid, když je tolik věcí uzavřeno nebo omezeno? Stále existuje nepřeberné množství zábavných a romantických nápadů, které Covid nemůže ohrozit! Ve skutečnosti můžete ohromit svou drahou polovičku extra originalitou a kreativitou. Podívejte se na některé z těchto zábavných věcí, které můžete dělat se svým miláčkem na Valentýna, aniž byste museli opustit dům:

✿  Připravte vaše oblíbené sváteční jídlo

Kdo říká, že musíte jít do nóbl restaurace, abyste si dali na valentýnském rande gurmánské jídlo? Podívejte se na nové a chutné pokrmy na internetu, které byste mohli připravit. Existuje tolik receptů a výukových programů online, které umožňují připravit jídla, která nejsou na vašem obvyklém denním menu. Vy a váš milý si můžete prohlédnout různé recepty a vybrat si, co chcete udělat. Pak můžete jít společně nakoupit a vybrat ingredience na vaše speciální valentýnské menu a přidat také něco zajímavého, co vás v obchodě zaujme.

TIP: Pokud se budete chtít inspirovat, pak zkuste Pinterest, kde je spousta nápadů na lákavé pokrmy tradiční i netradiční.

Dřevěné podtácky na kávu LÁSKA | Oskárek.cz (oskarek.cz)

✿ Objednejte si jídlo domů

Pokud neholdujete vaření a preferujete společně relaxovat než trávit čas v kuchyni, pak podpořte místní restauraci a objednejte si jídlo domů. Objednejte si všechny své oblíbené pokrmy z místního lokálu a než dorazí vaše hostina, vychutnejte si spolu sklenku vína.

SVATEBNÍ podtácky a jmenovky romantika | e-shop Oskárek.cz (oskarek.cz)

 Společně něco upečte

Upéct něco sladkého po večeři může být mnohem jednodušší než dělat luxusní večeři. Najděte jednoduchý recept na dezert, který byste chtěli společně udělat online nebo ve své oblíbené kuchařce. Dokonce i rozpuštění čokolády v misce a máčení čerstvého ovoce v ní může být chutné a romantické.

Zlatá vařečka, vyznamenání, medaile, dárek pro kuchaře | Oskárek.cz (oskarek.cz)

 Udělejte si společnou masáž

Nemusíte jít do masérské salónu ani pozvat masérku domů, abyste si mohli udělat masáž. Stačí koupit vaše oblíbené vůně kožního peelingu a tělového oleje. U masírování se střídejte, udělejte si tělový peeling v horké sprše, a nechte se překvapit, kam vás kouzlo noci zavede.

Knopky na nábytek HVĚZDA | e-shop Oskárek.cz (oskarek.cz)

 Vymýšlejte společně nové koktejly

Proměňte svůj obývací pokoj nebo kuchyň do vaší vlastní barmanské laboratoře! Experimentujte se svými schopnostmi mixologa a naučte se míchat své oblíbené koktejly nebo vymýšlejte nové kombinace! Existují tuny receptů na koktejly a míchané nápoje on-line. Můžete si pak vaše koktejly i nějak vtipně pojmenovat.

Originální tác na zamilovaná KAFÍČKA s vlastním textem | Oskárek.cz (oskarek.cz)

A jak může vypadat takové valentýnské rande během Covidu? 

Pokud nechcete, aby večeře byla hlavní nebo jedinou náplní vašeho valentýnského dne, existuje spousta kreativních a romantických denních i nočních aktivit, které se dají podniknout i přes sociální distancování. Tady jsou naše tipy:

✿  Podnikněte virtuální prohlídku nějakého zajímavého místa

Nařízení týkající se sociálního distancování znemožňují navštívit vaše oblíbená místa, ale některá vám naopak díky této situaci otevřela nové úžasné zážitky, kterých se můžete zúčastnit virtuálně. Na internetu najdete virtuální prohlídky muzeí, divadel, uměleckých galerií a dokonce i zahraničních měst. Ve snaze udržet svět pohromadě, zatímco jsou lidé doma, mnoho míst nabízí on-line vstupenky na virtuální prohlídky a zážitky, které zahrnují vše od prohlídek muzeí, tanečních a hudebních vystoupení až po různé prohlídky měst. Je neuvěřitelné, že internet nám umožnil "cestovat" po světě a zažít věci, které bychom jinak nikdy neviděli. Lze tak strávit valentýnské chvíle "cestováním" po světě a rozšířit tak své kulturní zážitky přímo z gauče bez finanční zátěže.

 Kreativní tvorba

Stejně jako muzea, turné skupiny, a některá velká města nabízejí virtuální tvoření také různá studia a výtvarné dílny. V těchto dílnách si můžete  zakoupit sady na výrobu nebo malování. V ateliéru vám pak také poradí online, jak vámi vybraný kousek zhotovit doma. Přinese vám to určitě zábavnou aktivitu pro váš valentýnský den a zároveň podpoříte místní řemeslníky. Navíc vám zůstane originální umělecké dílo na památku tohoto Valentýna.

TIP: U nás v e-shopu najdete dřevěné polotovary na tvoření stejně jako další pomůcky včetně barev, které budete pro vaše tvoření potřebovat. Poskytnutí online poradenství je pak samozřejmostí.

sada akrylových barev

MAIMERI Sada akrylových barev ONE 24x 20ml (oskarek.cz)

 Outdoorové aktivity

Co nám přes všechna Covid omezení zůstalo je pobyt venku. Vy a váš milý můžete strávit valentýnské rande na romantické túře nebo jízdě na kole na své oblíbené stezce, bruslením na zamrzlém jezeře nebo romantickou procházku po lese. Trávit čas společně a zároveň udělat něco pro své zdraví a užívat si přírody je vždy sexy.

 Rozjímejte venku u ohně pod dekou

Pokud hledáte útulnější, uvolněnější typ rande, venkovní ohniště je vždy příjemnou volbou. Nabízí spoustu zábavy spojené s kempováním, aniž byste skutečně museli spát venku. Rozdělejte oheň, popadněte špekáčky a láhev vína a přitulte se pod dekou u ohně. Je to perfektní záminka, jak se dostat co nejblíže k sobě. 

TIP: Pokud nemáte možnost venkovního ohniště, vyzkoušejte jednorázový ekologický gril, které jsou v nabídce na internetu.

✿  Smějte se u deskových her

Pro ty, kteří se rádi smějí a mají rádi zábavu, je noc plná her tím pravým tipem. Vytáhněte své oblíbené deskové hry nebo balíček karet a soupeřte navzájem. Můžete hru zpestřit tím, že vyzvete své kamarády páry na noční souboj ve virtuální hře přes Zoom nebo FaceTime.

 Vyrobte si scrapbook ze společných vzpomínek

Udělejte si čas přemýšlet o svém vztahu při prohlížení starých fotek, vstupenek do kina, vstupenek na koncert, nebo jakýchkoliv vzpomínek z vašeho vztahu. Vytvořte si scrapbook svých oblíbených vzpomínek a promluvte si o místech, kam chcete jít, nebo o věcech, které byste chtěli v budoucnu dělat. Můžete scrapbook dělat staromódním způsobem stříháním a lepením do alba nebo můžete vše pojmout online. Existuje mnoho způsobů na tvorbu online scrapbooku, který si po dokončení můžete i vytisknout.

A závěrem přinášíme tipy na valentýnské dárky z naší dílny

Covid určitě nebude stát v cestě vašemu valentýnskému románku! Bez ohledu na to, jaké aktivity si vyberete pro váš valentýnský den, nezapomeňte na valentýnský dárek, abyste svému miláčkovi připomněli, jak moc vám na něm záleží. 

Dřevěná cedulka na dveře ZAMILOVANÁ | Oskárek.cz (oskarek.cz)

Dřevěná dekorace KOČKA zamilovaná | Oskárek.cz (oskarek.cz)

Dřevěná zamilovaná krabička L´AMOUR | Oskárek.cz (oskarek.cz)

Krabička na prstýnky ROMANCE | Oskárek.cz (oskarek.cz)

Zamilovaný truhlík VYKVETLA nám LÁSKA | Oskárek.cz (oskarek.cz)

Svatební krabička - román LÁSKA VE VĚTVÍCH | Oskárek.cz (oskarek.cz)

Zamilovaný dřevěný podnos do postele ROMANTIK | Oskárek.cz (oskarek.cz)

Vaše komentáře

Zanechte nám Váš názor