Talíře ani povlečení nechceme aneb jak požádat svatební hosty o peníze místo darů

Talíře ani povlečení nechceme aneb jak požádat svatební hosty o peníze místo darů

V dnešní době velmi často snoubenci požádají hosty raději o finanční příspěvek namísto ne vždy vhodných svatebních darů. Mohou si pak pořídit přesně to, po čem touží. Jak to ale zařídit, aby vaše prosba nevyzněla příliš trapně nebo troufale?

Před lety novomanželé dostávali svatební dary, aby si mohli zařídit svůj nový domov. V dnešní době tomu tak ale již vždy není. Páry spolu často žijí již před svatbou. To obvykle znamená, že už vlastní všechny dříve tolik běžné svatební dary jako talíře, toustovače, povlečení a podobně. Není tedy překvapením, že stále více a více párů žádá svatebčany o peníze místo darů. Většina párů financuje svou svatbu z vlastních zdrojů, takže uvítají možnost navrácení alespoň části svatebních výdajů. Příspěvek na nové bydlení nebo peníze na líbánky udělají radost všem novomanželům. Poslední věc, kterou nevěsta potřebuje, je další konvice! Takže když to vše vezmeme v potaz, jak tedy zdvořile požádat o peníze místo darů? Nevěsty se mohou cítit trapně si říkat o peníze, ale nebojte se, přinášíme vám tipy, které zaručeně nikoho z hostů neurazí.

 Jak si říct o peníze jako svatební dar?

Publikujte informace o svatbě včetně požadavků na svatební dary na svatebním webu.

Zašlete informace s oznámením / pozvánkou. Stačí přidat kartičku s instrukcemi ke svatbě a přáním o formě svatebních darů. 

Vaše říkání si o peníze by mělo být jemné a zdvořilé, abyste nikoho neurazili. Vsaďte na upřímnost. Může vypadat například takto:

Mít vás s námi v náš velký den je pro nás nejvíc. Pokud přemýšlíte o svatebním daru, byli bychom vděčni za malý peněžní příspěvek na naše (napište na co peníze využijete).

 Co je dobré hostům ve vaší prosbě o peníze sdělit?

Pokud žádáte hosty o peníze, pravděpodobně budou chtít vědět, k čemu je využijete. Není to proto, že jsou zvědaví, ale proto, že lidé chtějí vědět, jak jejich peníze využijete na váš společný život.

Zde je několik nápadů, na co obvykle novomanželé peněžité dary využívají:

Líbánky

Záloha na nové bydlení

V případě blížícího se očekávání potomka dětské potřeby jako kočár, postýlka, dětský pokojík

Auto

Společné cestování

 Texty žádostí o peníze místo svatebního daru


Váháte-li s výběrem svatebního dárku vězte, že domácnost máme vybavenou. Rádi však cestujeme a uvítali bychom finanční příspěvek na naši svatební cestu.

Hrnce, pokličky, ubrusy, skleničky, kávovar, pánvičky... zkrátka všechno, co potřebujeme už doma máme.

Proto oba vřele uvítáme, Váš příspěvek v jakékoli výši, který nám šanci pořídit si auto zvýší.

Přísaháme, že všechno, po čem toužíme, si pak sami koupíme :-) Děkujeme!

Když korunkou přispějete,
budeme moc rádi,
důležitější však pro nás bude,
že budete s námi!

✿  Přijímání finančního svatebního daru

Hosté peněžité dary nejčastěji přinesou v obálce, nebo jako součást blahopřání. Proto je optimálním řešením svatební pokladnička

Dobře poslouží kufřík, otevřená bedýnka nebo truhlička s otvorem ve víku a případně i zámkem.  

Dary hosté předají obvykle ihned po svém příchodu. Ve vhodný okamžik může družička, svědek nebo jiná pověřená osoba, odnést svatební dary na bezpečnější místo (třeba na pokoj novomanželů).

Všechny výše vyfocené pokladničky a spoustu dalších si můžete prohlédnout a zakoupit u nás v e-shopu https://www.oskarek.cz/32-pokladnicky .

Vaše komentáře

Zanechte nám Váš názor